Το Επιμελητήριο Κυκλάδων επισκέφθηκε την Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2021 ο Γενικός Γραμματέας Νησιωτικής Πολιτικής κ. Μανώλης Κουτουλάκης στο πλαίσιο της επίσκεψής του στο νησί της Σύρου πραγματοποιώντας συνάντηση εργασίας με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Κυκλάδων κ. Γιάννη Ρούσσο και στελέχη του Επιμελητηρίου για θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων τους και αφορούν τη νησιωτικότητα και τη νησιωτική πολιτική.

Μέσα από μια πολύωρη εποικοδομητική συζήτηση δημιουργήθηκε ένας ανοιχτός δίαυλος επικοινωνίας με μια ατζέντα, η οποία περιλαμβάνει θέματα όπως τα ενδοκυκλαδικά δρομολόγια (άγονη γραμμή), το Μεταφορικό Ισοδύναμο, τα Χρηματοδοτικά προγράμματα για τις νησιωτικές επιχειρήσεις αλλά και το νέο νομοθετικό πλαίσιο για θέματα νησιωτικής πολιτικής, και αναμένεται να διευρυνθεί το επόμενο διάστημα.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης ο Πρόεδρος κ. Γιάννης Ρούσσος παρουσίασε το έργο και τις δράσεις του Επιμελητηρίου Κυκλάδων καθώς και τους σύγχρονους μηχανισμούς που έχει αναπτύξει για την υποστήριξη των επιχειρήσεων ενώ από την πλευρά του ο Γενικός Γραμματέας κ. Μανώλης Κουτουλάκης αναφέρθηκε στον σημαντικό ρόλο του Επιμελητηρίου Κυκλάδων στην υποστήριξη των επιχειρήσεων και επισήμανε τη σημασία της ανάπτυξης συνεργειών μεταξύ της Πολιτείας και του φορέα σημειώνοντας πως η γνώση του Επιμελητηρίου πάνω στις ιδιαιτερότητες του κάθε νησιού και σε θέματα που απασχολούν όχι μόνο τις επιχειρήσεις αλλά και την καθημερινή ζωή των νησιωτών μπορεί να αποδειχθεί εξαιρετικά σημαντική προκειμένου και η Πολιτεία να αναβαθμίσει τους μηχανισμούς που έχει αναπτύξει για μια ολοκληρωμένη και αποτελεσματική θαλάσσια πολιτική στον νησιωτικό χώρο.

Οι συζητήσεις αναμένεται να συνεχιστούν και το προσεχές διάστημα καθώς θίχτηκαν θέματα και αναδείχθηκαν δυνατότητες περαιτέρω κοινών δράσεων και πρωτοβουλιών μεταξύ της Γενικής Γραμματείας Νησιωτικής Πολιτικής και του Επιμελητηρίου Κυκλάδων.

Προηγούμενο άρθροΔήμος Θήρας: Ο Δήμος προτάσσει την ασφάλεια των μαθητών
Επόμενο άρθροΜε τον Έπαρχο Θήρας συναντήθηκε η Δ.Π. “ΤΩΡΑ! Για τη Σαντορίνη & τη Θηρασιά”