Η αύξηση της επιχειρησιακής ικανότητας των μικρών αεροδρομίων, η ενίσχυση του προσωπικού τους, η διεύρυνση του ωραρίου λειτουργίας τους, το κόστος των handling fees, τα θέματα των διαδικασιών εισόδου εκτός Σένγκεν, ο συντονισμός Γενικής Αεροπορίας με τα εμπορικά αεροδρόμια λόγω των slots, η αλλαγή του θεσμικού πλαισίου και η επανεξέταση του εντύπου 731 για τις πτήσεις μικρών αεροσκαφών ήταν τα κυριότερα θέματα που αναπτύχθηκαν από τους ομιλητές κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Περιφερειών της Βουλής με αντικείμενο συζήτησης τον αεροπορικό τουρισμό.

Στη συνεδρίαση προήδρευσε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Βουλευτής και πρώην Υφυπουργός κ. Μάνος Κόνσολας. Συμμετείχαν  ο Γενικός Γραμματέας Μεταφορών του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών κ. Ιωάννης Ξιφαράς, η γενική Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης του Υπουργείου Τουρισμού κυρία Ολυμπία Αναστασοπούλου, ο Διοικητής της ΥΠΑ κ. Γιώργος Δριτσάκος, ο Αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Λεονταρίτης, ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου και Δήμαρχος Ρόδου κ. Αντώνης Καμπουράκης, ο επιστημονικός συνεργάτης της ΚΕΔΕ για θέματα τουρισμού Νότης Μαρτάκης, βουλευτές από ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και εκπρόσωποι φορέων και αεροπορικών εταιριών οι οποίοι κατέθεσαν υπομνήματα που θα διανεμηθούν στους συμμετέχοντες.

Η συζήτηση της Επιτροπής Περιφερειών της Βουλής μεταδόθηκε και απευθείας από το Κανάλι της Βουλής. Παρακάτω το λινκ της μετάδοσης

Προηγούμενο άρθροΗλεκτρική διασύνδεση Κυκλάδων: Σύνδεση με Σαντορίνη και Λαύριο ως το 2025
Επόμενο άρθροΜε το «FANTASIA» η ακτοπλοική σύνδεση της Θηρασιάς για όσο λείψει το «Θηρασία 2»