Η Σαντορίνη, το ειδυλλιακό ελληνικό νησί που είναι γνωστό για τα ρομαντικά ηλιοβασιλέματα, τα λευκά κτίρια και τη μοναδική θέα, έχει καταταχθεί στους 10 πιο ρομαντικούς προορισμούς στον κόσμο, σύμφωνα με μελέτη της εταιρείας τουριστικών πληροφοριών Mabrian.

Στην έρευνα που πραγματοποιήθηκε για την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, ο Mabrian ανέλυσε αναφορές στα κοινωνικά δίκτυα συγκεκριμένων ρομαντικών λέξεων για όλους τους προορισμούς που παρακολουθεί η εταιρεία, εστιάζοντας σε περιεχόμενο που δημοσιεύτηκε το 2022.

Η ανάλυση διαπίστωσε ότι η Σαντορίνη ήταν ένας από τους 10 προορισμούς που προκάλεσαν περισσότερο ρομαντικά συναισθήματα στους χρήστες των κοινωνικών δικτύων. Τα γραφικά τοπία, τα γοητευτικά χωριά και τα πολυτελή καταλύματα του νησιού το έχουν κάνει δημοφιλή επιλογή για ζευγάρια που αναζητούν μια ρομαντική απόδραση.

Η μελέτη αποκάλυψε επίσης ότι οι 10 πιο ρομαντικοί προορισμοί βρίσκονται σε μόλις έξι χώρες, με πέντε από αυτούς στην Ιταλία και από μία σε: Ελλάδα, Μαλδίβες, Τσεχία, Γαλλία και Τουρκία. Τα πιο ρομαντικά μέρη σύμφωνα με τις αναφορές των χρηστών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι η Βενετία και η Ρώμη στην Ιταλία, ακολουθούμενη από τη Σαντορίνη στην Ελλάδα, τις Μαλδίβες και το Παλέρμο στην Ιταλία.

Η συμπερίληψη της Σαντορίνης στη μελέτη του Mabrian ακολουθεί την πρόσφατη αναγνώρισή της ως τον κορυφαίο παγκόσμιο προορισμό ρομαντικής κρουαζιέρας από την Panache Cruises, έναν κορυφαίο ελληνικό προορισμό πολυτελείας καθώς και μια από τις πιο δημοφιλείς επιλογές χειμερινού μήνα του μέλιτος σε όλο τον κόσμο.

Η ανάλυση δεδομένων σε πραγματικό χρόνο της Mabrian παρέχει πολύτιμες πληροφορίες για τις τάσεις του τουρισμού, επιτρέποντας καλύτερη λήψη αποφάσεων με βάση πραγματικές πληροφορίες. Η εταιρεία συμπληρώνει επίσης την ανάλυση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης με πληροφορίες σχετικά με τα πρότυπα δαπανών, τα ποσοστά ικανοποίησης και τις αντιλήψεις για την ασφάλεια, μεταξύ άλλων δεικτών.

 

https://news.gtp.gr/2023/02/14/social-media-puts-santorini-in-top-10-most-romantic-destinations/

 

Προηγούμενο άρθροΕπιδοτούμενο πρόγραμμα συμβουλευτικής και κατάρτισης για άνεργους αποφοίτους ΑΕΙ-ΤΕΙ έως 29 ετών ξεκινά από το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας
Επόμενο άρθροΝέος κύκλος σεμιναρίων του Επιμελητηρίου Κυκλάδων με το Πανεπιστήμιο Πειραιώς, με τίτλο : Η νέα εποχή και οι προκλήσεις των επιχειρήσεων