Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η οποία διεξήχθη σε εγκάρδιο κλίμα, συζητήθηκαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, εστιάζοντας κυρίως στον τομέα του τουρισμού και της προσέλευσης Αυστραλών τουριστών στα νησιά μας, στο πλαίσιο της ήδη καλής συνεργασίας και των στενών δεσμών μεταξύ των δύο χωρών.

 

Η κα Parkes έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον σε ό, τι αφορά τα θέματα ασφάλειας, δομών υγείας και θαλάσσιας συγκοινωνίας στα νησιά.

 

Από την πλευρά του, ο κ. Αντιπεριφερειάρχης διαβεβαίωσε την κα Πρόξενο ότι τα νησιά αποτελούν έναν απόλυτα οργανωμένο και ασφαλή προορισμό για τους Αυστραλούς επισκέπτες, προτρέποντας την κα Parkes να ενισχύσει την εικόνα των νησιών στην τουριστική αγορά της Αυστραλίας.

 

Επίσης, ο κ. Λεονταρίτης αναφερόμενος στις δομές υγείας διαβεβαίωσε την κα Parkes για τη δυνατότητα παροχής υψηλού επιπέδου ιατρικής περίθαλψης στους επισκέπτες.

 

Αναφορικά με την θαλάσσια συγκοινωνία και ενδοεπικοινωνία των νησιών, ο κ. Λεονταρίτης ενημέρωσε την κα Parkes για την ύπαρξη πληθώρας δρομολογίων πλοίων κατά τους θερινούς μήνες, ενώ τόνισε και την ύπαρξη των δύο (2) διεθνών αεροδρομίων στη Μύκονο και τη Σαντορίνη που μπορούν να εξυπηρετήσουν τις μετακινήσεις των επισκεπτών από και προς τη χώρα μας.

 

Με το τέλος της συνάντησης, οι δυο πλευρές επιβεβαίωσαν τη συνέχιση της εποικοδομητικής συνεργασίας τους, καθώς και την εκατέρωθεν παροχή οιασδήποτε βοήθειας τυχόν χρειαστεί στο μέλλον.

Προηγούμενο άρθροΛύση στην εκκρεμότητα για την έκδοση βεβαίωσης κατάρτισης σε όσους έχουν παρακολουθήσει τα σεμινάρια ΕΦΕΤ
Επόμενο άρθροΞεπέρασαν ήδη το 1 εκ. οι αφίξεις στο Νότιο Αιγαίο. 6,6% ψηλότερα σε σχέση με το 2019 και ο Μάιος