Τις ανησυχίες του εξέφρασε σε προ ημερών συνέντευξή του ο πρόεδρος της ΄Ενωσης Ξενοδόχων Σαντορίνης Αντώνης Ηλιόπουλος, σχετικά με το πρόσφατο παρελθόν, το παρόν αλλά και το μέλλον της διαχείρισης των απορριμμάτων του νησιού μας.

Στη συνέντευξή του ο κ. Ηλιόπουλος αφού ξεκαθάρισε οτι οι τοποθετήσεις του ως προέδρου του σημαντικού επιχειρηματικού συλλόγου δεν εξυπηρετούν κανένα άλλο συμφέρον, και ιδίως πολιτικό, αλλά το αμιγώς επιχειρηματικό, διευκρίνισε οτι η πρόσφατη επιστολή προς το δήμαρχο Θήρας, είχε σκοπό να επισημάνει τη σοβαρότητα του προβλήματος και την αναγκαιότητα άμεσης λύσης, απαντώντας έτσι στις αναφορές του τελευταίου για υποκινούμενες σκοπιμότητες.

Παράλληλα, ο κ. Ηλιόπουλος εξέφρασε τις ανησυχίες του για το άμεσο μέλλον, μετά, δηλαδή, το τρέχον δίμηνο οπότε και με εντολή δημάρχου έγινε επείγουσα σύμβαση με βαρέως τύπου οχήματα για να επιχωματώνονται τα απορρίμματα που σχημάτιζαν λόφους τις προηγούμενες εβδομάδες, σημειώνοντας οτι υπάρχει μεγάλη αγωνία στον επιχειρηματικό κόσμο του νησιού για τη διαχείριση της χωματερής το φετινό καλοκαίρι.

Σε οτι αφορά το μέλλον και την εξέλιξη της διαχείρισης των απορριμμάτων στο  νησί, ο κ. Ηλιόπουλος ανέφερε πως την πρόσφατη ψήφιση μέσω πολυνομοσχεδίου στη Βουλή  εγκατάστασης της ενδιάμεσης λύσης στην περιοχή Αλωνάκι, πλησίον του σημερινού ΧΑΔΑ, κατα πάσα πιθανότητα θα ακολουθήσουν προσφυγές από όσους έχουν έννομα συμφέροντα, με αποτέλεσμα σημαντικές καθυστερήσεις, εκφράζοντας αγωνία και απορίες για το πως θα γίνεται η διαχείριση των απορριμμάτων σε αυτή την περίπτωση, δεδομένου οτι ήδη γίνεται λόγος για κορεσμό αλλά και αδυναμίας εύρεσης εργολάβων.

Παράλληλα, ο κ. Ηλιόπουλος ανέφερε πως πέρα από τη χωροθέτηση, δεν γνωρίζουμε τι προβλέπει η ενδιάμεση λύση, μιας και δεν έχει παρουσιαστεί κάποια μελέτη γι’ αυτήν, διευκρινίζοντας πως η μελέτη για την οποία γίνεται λόγος, είναι αυτή της ολοκληρωμένης μονιμης λύσης, κόστους 53 εκατομμυρίων ευρώ, με το σχετικό διαγωνισμό να “τρέχει” ο ΦΟΔΣΑ και η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Επιπλέον δε ο κ. Ηλιόπουλος έκρινε πως στην καλύτερη περίπτωση και λόγω των χρονοβόρων διαδικασιών, θα απαιτηθούν 5 χρόνια -γεγονός που προβλέπεται στο νομοσχέδιο- για την μετάβαση από την ..μεταβατική στη μονιμη λύση, αναδεικνύοντας το οτι η επίλυση του προβλήματος θα εξελιχθεί, το πιθανότερο, πολύ αργά.

Αλλά και σε οτι αφορά την ενδιάμεση λύση, ο κ. Ηλιόπουλος έκρινε οτι θα αργήσει σε οτι αφορά την εγκατάστασή της στην περιοχή “Αλωνάκι” κρίνοντας οτι θα μπορούσαμε να αναλογιστούμε την ύπαρξη άλλων χώρων στους οποίους είναι δυνατή μια τέτοια δραστηριότητα, όπως τα ορυχεία Μεταξά στο Μεγαλοχώρι, χώρος για τον οποίο έχουν τελεσιδικήσει οι σχετικές αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Τέλος ο κ. Ηλιόπουλος ευχήθηκε να πετύχει ο διαγωνισμός για την επιχωμάτωση μετά το τρέχον δίμηνο, αλλιώς η κατάσταση θα είναι πολύ δύσκολη, ενώ δήλωσε οτι Ένωση Ξενοδόχων του νησιού είναι διαθέσιμη να συνδράμει το Δήμο Θήρας σε κάθε προσπάθεια για το κοινό καλό.
Προηγούμενο άρθροΣαντορίνη: Τα σκουπίδια με την καλύτερη θέα στον κόσμο. Γιατί το κράτος αποφάσισε αυτό να συνεχιστεί για ακόμη 5 χρόνια;
Επόμενο άρθροH Ελληνική Celestyal Cruises δημιούργησε την Celestyal Holidays απευθύνεται στην αγορά του Ην. Βασιλείου