Ενημερωτική εκδήλωση και ξενάγηση διοργανώνει το διήμερο 1η και 2 Απριλίου αντίστοιχα, το Ινστιτούτο Μελέτης και Παρακολούθησης του Ηφαιστείου της Σαντορίνης (ΙΜΠΗΣ) σε συνεργασία με τη ΓΕΩΘΗΡΑ ΜΑΕ.

Η ενημερωτική παρουσίαση και εκδρομή πραγματοποιούνται στο πλαίσιο των δύο ετήσιων καθιερωμένων εκδηλώσεων που πραγματοποιεί εδώ και χρόνια το ΙΜΠΗΣ για την ενημέρωση των κατοίκων της Σαντορίνης για το ιδιαίτερο γεωλογικό χαρακτήρα του νησιού.

Η πρόσκληση έχει ως εξής :

 

Αγαπητοί φίλοι,

Το Ινστιτούτο Μελέτης και Παρακολούθησης Ηφαιστείου Σαντορίνης (ΙΜΠΗΣ) σας προσκαλεί:

α) Σε συνεργασία με τη ΓΕΩΘΗΡΑ ΜΑΕ, στην ετήσια γεωλογική ξενάγηση/περιήγηση, με θέμα:” Ψηλαφώντας τα πετρώματα των ηφαιστείων της Θήρας: Μια βόλτα στο χώρο και το χρόνο του νησιού “

Η ξενάγηση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 2 Απριλίου 2023 με ξεναγούς τους επιστήμονες του ΙΜΠΗΣ, και είναι ανοικτή στο κοινό και δωρεάν (με την ευγενική χορηγία της ΓΕΩΘΗΡΑ ΜΑΕ). Όσοι επιθυμούν να πάρουν μέρος θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή, στέλνοντας ονοματεπώνυμο και τηλέφωνο επικοινωνίας στο εμαιλ:

     ismosav1995@gmail.com

μέχρι την Παρασκευή 31 Μαρτίου 2023 2022, στις 14:00. Λόγω περιορισμού θέσεων θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τα τηλέφωνα 6943715932 / 6974496648, καθημερινά 10:00-19:00.

Το πρόγραμμα της περιήγησης την Κυριακή 3 Απριλίου είναι διαθέσιμο εδώ, ενώ σας στέλνουμε με το παρόν εμαιλ και το γεωλογικό χάρτη της ξενάγησης:

https://www.ismosav.gr/gr/Pages/Index/18

β) Σε ανοικτή ενημερωτική εκδήλωση για το κοινό και τις αρχές της Σαντορίνης, με κύριο θέμα την παρακολούθηση του ηφαιστείου της Σαντορίνης αξιοποιώντας νέες τεχνολογίες και ειδικότερα δεδομένα από τους δορυφόρους τού Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος (ESA). Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 1 Απριλίου 2023 και ώρα 19:00, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ιδρύματος Λουκά & Ευάγγελου Μπελλώνια, ενώ οι κύριες ομιλίες της εκδήλωσης θα είναι:

  1. Καινοτόμες Τεχνολογίες Δορυφορικής Παρακολούθησης Ηφαιστείου Σαντορίνης, Μιχαήλ Φουμέλης (Επίκουρος Καθηγητής, Διευθυντής Τομέα Φυσικής και Περιβαλλοντικής Γεωγραφίας, Τμήμα Γεωλογίας, Α.Π.Θ)
  2. Ενημέρωση για την κατάσταση των ηφαιστείων της Σαντορίνης, Γιώργος Βουγιουκαλάκης (Δρ. Ηφαιστειολογίας, ΙΓΜΕ, Πρόεδρος του ΙΜΠΗΣ)

 

Με εκτίμηση

Ο Γεν. Γραμματέας
Κ. Παπαζάχος
Καθηγητής Α.Π.Θ.   

Ο Πρόεδρος

Γ. Βουγιουκαλάκης
Δρ. Ηφαιστειολογίας ΙΓΜΕ

Προηγούμενο άρθροΓεγονός η πώληση 72 ξενοδοχειακών μονάδων (Project Tethys) νομικών απαιτήσεων 54 εκ.ευρώ σε επενδυτική κοινοπραξία
Επόμενο άρθροΤο μήνυμα για την 25η Μαρτίου του Νίκου Ζώρζου