Οι εργαζόμενοι σε Τουρισμό, Εστίαση, Ακτοπλοία, Λιανεμπόριο, Δικαστήρια, Μεταποίηση, κ.λπ., θα υποβάλλονται υποχρεωτικά σε εβδομαδιαίο self test για κορονοϊό, στο πλαίσιο της σταδιακής επανεκκίνησης της Οικονομίας, ανακοίνωσε πριν από λίγο στην τακτική ενημέρωση, ο υπουργός αναπληρωτής Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης.

Όπως είπε ο υπουργός, στην τακτική ενημέρωση από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά, την καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου και τον επίκουρο καθηγητή Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Γκίκα Μαγιορκίνη, η διάθεση των test, θα ξεκινήσει από τις αρχές Απριλίου από τα φαρμακεία, ενώ οι πολίτες θα δικαιούνται ένα ανά εβδομάδα. Ακόμη, θα λειτουργήσει και πλατφόρμα για τη δήλωση των αποτελεσμάτων (selftesting.gov.gr).

Ο κ. Κοντοζαμάνης είπε ότι περισσότερες πληροφορίες θα υπάρξουν στις αμέσως προσεχείς ημέρες, ενώ δεν αποκλείεται για τους εργαζόμενους σε Τουρισμό, Εστίαση, Ακτοπλοϊα, κ.λπ., να απαιτούνται περισσότερα test και όχι μόνο ένα την εβδομάδα, ενώ οι επιχειρήσεις θα αναρτούν τα αποτελέσματα.

Σημειώνεται ότι υπάρχουν διαρροές για κατά προτεραιότητα εμβολιασμό των εργαζόμενων στον Τουρισμό, χωρίς ωστόσο ακόμη να υπάρχει κάτι συγκεκριμένο ή κάποιο πλάνο.

Για τα σχολεία -για μαθητές και εκπαιδευτικούς-, είπε ότι θα νομοθετηθεί το υποχρεωτικό τεστ για τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές, ενώ για άλλες δραστηριότητες ο κ. Κοντοζαμάνης ανέφερε ότι θα είναι προαιρετικά τα test, ενώ στην αρχή για αποφυγή συνωστισμού είναι πιθανό να δοθεί προτεραιότητα σε ηλικίες έως 67 ετών, που είναι εργασιακά ενεργοί.

Σημειώνεται ότι τα self test, είναι κυρίως ρινικά τεστ (λήψης επιχρίσματος) ή τεστ λήψης σιέλου, πολύ πιο απλά στην χρήση τους, με απλές οδηγίες χρήσης και ειδικά σχεδιασμένα έτσι ώστε να μπορεί ο καθένας να τα χρησιμοποιήσει αποτελεσματικά μόνος του, διαφέροντας από τα rapid test. Σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος, οι πολίτες θα κάνουν δωρεάν PCR test σε δημόσια δομή.

Πηγή: https://money-tourism.gr

Προηγούμενο άρθροSKY express: «1821» και «Freedom», τα ονόματα των δύο νέων Airbus Α320neo, που παρέλαβε
Επόμενο άρθροΧάρης Θεοχάρης για τουρισμό: Μπορεί ν’ ανοίξουμε και πριν τις 14 Μαΐου