Φίλες & Φίλοι, 

Έχουν περάσει δύο χρόνια από τότε που σας ζήτησα για πρώτη φορά να με εμπιστευτείτε με την ψήφο σας και να μου δώσετε τη δυνατότητα να εκπροσωπήσω τις Κυκλάδες και εσάς στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.

Αισθάνομαι πολύ υπερήφανος που από τον Ιούλιο του 2019 έως και σήμερα έχουμε κατορθώσει με σκληρή συλλογική δουλειά, στόχευση και συστηματικό σχεδιασμό να υλοποιήσουμε μεγάλο μέρος των δεσμεύσεών μας, κατακτώντας την εμπιστοσύνη σας αλλά συγχρόνως οδηγώντας την Ελλάδα από τα χρόνια της απραγίας στην επιτυχή και ασφαλή πορεία στο παρόν και στο μέλλον.

Παρά τις ραγδαίες αλλαγές, τις συνέπειες της πανδημίας και των προκλήσεων που αντιμετωπίσαμε, η ελληνική οικονομία και ο βασικός πυλώνας της, ο Τουρισμός, ανέκαμψαν φέτος και δικαίωσαν τις ελπίδες των Ελλήνων αλλά και τις επιλογές της ελληνικής Κυβέρνησης, καθώς και τις πρωτοβουλίες του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Οι Κυκλάδες μας πρωταγωνίστησαν και πάλι στις προτιμήσεις των ξένων επισκεπτών αλλά και των διεθνών μέσων και εταιριών που τις επέλεξαν ως  το φυσικό σκηνικό για τις καμπάνιες τους, προβάλλοντας τις ομορφιές τους.

Όπως πράττω κάθε φορά, έτσι και τώρα συνεπής όπως, πάντα, σας ενημερώνω, για τη δράση μου από τον Ιούλιο μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2021.

Συνεχίζουμε όλοι #mazi για τις Κυκλάδες που αγαπάμε, για τις Κυκλάδες που μας αξίζουν, με πίστη και σεβασμό στη νησιωτικότητα!

Φίλιππος Φόρτωμας

Βουλευτής Κυκλάδων

Τουρισμός
Με την Υφυπουργό Τουρισμού στη Σαντορίνη ο Φίλιππος Φόρτωμας
Στη Σαντορίνη για το συνέδριο «Ελληνικός Οινοτουρισμός: Στρατηγικές & προοπτικές για τη μετά covid εποχή» που διοργανώθηκε από το Υπουργείο Τουρισμού και τον ΕΟΤ, παρευρέθηκε ο Βουλευτής, παρουσία της Υφυπουργού Τουρισμού κ. Σοφίας Ζαχαράκη. Ο κ. Φόρτωμας στον χαιρετισμό του κατά την έναρξη του συνεδρίου, αναφέρθηκε στην πολύτιμη συμβολή της οινικής παράδοσης της χώρας μας στο τουριστικό προϊόν και στο σημαντικό έργο που επιτελεί η ηγεσία του Υπουργείου Τουρισμού προς την κατεύθυνση της ενίσχυσης των εναλλακτικών μορφών τουρισμού.
Ο Φίλιππος Φόρτωμας για τα Προνόμια και τις Ασυλίες των Ειδικευμένων Οργανισμών στον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού
Τοποθέτηση του Βουλευτή Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, κ. Φίλιππου Φόρτωμα, για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Τουρισμού με τίτλο «Κύρωση του Παραρτήματος ΧVIII της Διεθνούς Συμβάσεως για τα Προνόμια και τις Ασυλίες των Ειδικευμένων Οργανισμών, αναφορικά με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού».
Νησιωτική Πολιτική
Δεκτές οι προτάσεις του Φίλιππου Φόρτωμα για τους δασικούς χάρτες
Δεκτές έγιναν οι προτάσεις του βουλευτή Κυκλάδων κ. Φίλιππου Φόρτωμα, για τους δασικούς χάρτες και το ιδιοκτησιακό καθεστώς των εν λόγω εκτάσεων. Οι προτάσεις ενσωματώθηκαν σε Υπουργική Τροπολογία του νομοσχεδίου του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας που αφορά τη διαχείριση των αποβλήτων, τον τομέα της ανακύκλωσης, ειδικότερα περιβαλλοντικά ζητήματα, αλλά και θέματα πολεοδομικού και χωροταξικού χαρακτήρα.
Επαναλειτουργία ολιγομελών τμημάτων ΕΠΑ.Λ. με ενέργειες του Φίλιππου Φόρτωμα
Μετά από ενέργειες του Βουλευτή Κυκλάδων, το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ενέκρινε την επαναλειτουργία ολιγομελών τμημάτων των Επαγγελματικών Λυκείων σε νησιά των Κυκλάδων (Σύρος, Πάρος, Θήρα, Τήνος, Μήλος).
Στον ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ για τα Π.Ο.Π. και Π.Γ.Ε. προϊόντα των Κυκλάδων ο Φίλιππος Φόρτωμας
Συνάντηση εργασίας με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ κ. Σέρκο Χαρουτουνιάν πραγματοποίησε ο Βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, κ. Φίλιππος Φόρτωμας, συνοδευόμενος από την Έπαρχο Μήλου κ. Έλλη Χωριανοπούλου, κατά την οποία συζητήθηκαν ζητήματα αναφορικά με τα Π.Ο.Π. και Π.Γ.Ε. προϊόντα των Κυκλάδων.
Πολιτικές Παρεμβάσεις
Φίλιππος Φόρτωμας: «Ολοκληρωμένη θαλάσσια πολιτική στην πράξη!»
Στην εισήγησή του στην Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου για το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής με τίτλο: “Κύρωση κώδικα νομοθεσίας για την ολοκληρωμένη θαλάσσια πολιτική στον νησιωτικό χώρο για τον μηχανισμό εφαρμογής, την κρατική εποπτεία και τους γενικούς όρους υλοποίησης του Μεταφορικού Ισοδύναμου” ο κ. Φόρτωμας, αναφέρθηκε στην εφαρμογή του κώδικα που έρχεται να συστηματοποιήσει το σύνολο του ρυθμιστικού πλαισίου για μια ολοκληρωμένη νησιωτική πολιτική στο θαλάσσιο χώρο, ενώ περιλαμβάνει και όλες τις διατάξεις αναφορικά με το Μεταφορικό Ισοδύναμο. Ο Βουλευτής τόνισε πως με τις προτεινόμενες διατάξεις, ο πολίτης μπορεί να γνωρίζει πλέον το σύνολο της νομοθεσίας που αφορά τη νησιωτική πολιτική, και  αναφέρθηκε στο Μεταφορικό Ισοδύναμο.
«Επαναφέρουμε την Ελλάδα σε τροχιά ανάπτυξης»
Για τους μακροπρόθεσμους στόχους της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, το πλαίσιο δαπανών του κρατικού προϋπολογισμού και, σε γενικές γραμμές, τη δημοσιονομική πορεία της χώρας για τα επόμενα χρόνια, μίλησε στην Ολομέλεια της Βουλής ο Βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, κ. Φίλιππος Φόρτωμας, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Οικονομικών με τίτλο «Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Οικονομικής Στρατηγικής, για τα έτη 2022-2025».
«Μονόδρομος ο ψηφιακός μετασχηματισμός του Ελληνικού Κτηματολογίου»
Για τη σημασία της επιτάχυνσης της κτηματογράφησης και της απλοποίησης και ψηφιοποίησης των διαδικασιών του Ελληνικού Κτηματολογίου, μίλησε στην Ολομέλεια της Βουλής ο Βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, κ. Φίλιππος Φόρτωμας, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης για τον  «Εκσυγχρονισμό του Ελληνικού Κτηματολογίου, νέες ψηφιακές υπηρεσίες και ενίσχυση της ψηφιακής διακυβέρνησης». Ο κ. Φόρτωμας ανέφερε ότι με το εν λόγω νομοσχέδιο θα καταστεί δυνατή η ολοκλήρωση του κτηματολογίου μέσα στα επόμενα δύο χρόνια, ενώ τόνισε τη σημασία των διατάξεων αναφορικά με τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του Κτηματολογίου, τον Ηλεκτρονικό Φάκελο Ακινήτου, την εισαγωγή του θεσμού της διαμεσολάβησης και την παράταση που δίνεται για τη διόρθωση ανακριβειών των πρώτων κτηματολογικών εγγραφών.
Φίλιππος Φόρτωμας: «Εθνική Νησιωτική Πολιτική αποκτά πλέον η Ελλάδα»
Για τη σημασία της κωδικοποίησης της νομοθεσίας που αφορά τη νησιωτική πολιτική της χώρας μίλησε στην Ολομέλεια της Βουλής ο Βουλευτής Κυκλάδων Φίλιππος Φόρτωμας, ως εισηγητής της πλειοψηφίας, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής με τίτλο: “Κύρωση κώδικα νομοθεσίας για την ολοκληρωμένη θαλάσσια πολιτική στον νησιωτικό χώρο για τον μηχανισμό εφαρμογής, την κρατική εποπτεία και τους γενικούς όρους υλοποίησης του Μεταφορικού Ισοδύναμου”. Ο Βουλευτής τόνισε ότι για πρώτη φορά η Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας θέσπισε ένα θεσμικό πλαίσιο για ολοκληρωμένη εθνική νησιωτική πολιτική, που λαμβάνει υπόψη τους περιορισμούς, τα μειονεκτήματα, αλλά και τα σημαντικά πλεονεκτήματα του νησιωτικού χώρου και εφαρμόζει μία ειδική διαφοροποιημένη πολιτική, με συγκεκριμένους άξονες προτεραιότητας και χρηματοδοτικά εργαλεία υλοποίησης.
Επισκέψεις στα Νησιά
Τη Σύρο επισκέφθηκε ο Βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας κ. Φίλιππος Φόρτωμας, όπου υποδέχτηκε την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λίνα Μενδώνη. Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο νησί, ο κ. Φόρτωμας συμμετείχε σε συσκέψεις και συναντήσεις με τους τοπικούς φορείς, ενώ παρευρέθηκε σε πολιτιστικές και θρησκευτικές εκδηλώσεις.
Στη Νάξο ο Φίλιππος Φόρτωμας
Τη Νάξο επισκέφθηκε ο Βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας κ. Φίλιππος Φόρτωμας, συμμετέχοντας στους ετήσιους εορτασμούς που πραγματοποιούνται προς τιμή του Αγίου Νικοδήμου του Αγιορείτου και ταυτόχρονα υλοποιώντας συναντήσεις με τοπικούς φορείς του νησιού.
Επίσκεψη του Φίλιππου Φόρτωμα στην Αμοργό
Την Αμοργό επισκέφθηκε ο Βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας κ. Φίλιππος Φόρτωμας, με αφορμή τον εορτασμό της Αγίας Παρασκευής. Ο κ. Φόρτωμας συμμετείχε στις θρησκευτικές εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στην Κάτω Μεριά Αμοργού και ταυτόχρονα συναντήθηκε με τους ανθρώπους του τουρισμού.
Στην Πάρο και την Ίο ο Φίλιππος Φόρτωμας
Την Πάρο και την Ίο επισκέφτηκε ο Βουλευτής Κυκλάδων τησ Νέας Δημοκρατίας και παρευρέθηκε σε σειρά εκδηλώσεων, ενώ είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με τοπικούς φορείς αλλά και με κατοίκους των νησιών.
Στην Κύθνο ο Φίλιππος Φόρτωμας για την έναρξη της σχολικής χρονιάς
Στην Κύθνο παρευρέθηκε ο Βουλευτής Κυκλάδων για την έναρξη της σχολικής χρονιάς. Ο κ. Φόρτωμας παρακολούθησε τους αγιαμούς των σχολείων και πραγματοποίησε σειρά συναντήσεων με τους τοπικούς φορείς.
Επίσκεψη στη Θηρασιά πραγματοποίησε την 21η Σεπτεμβρίου ο Βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας κ. Φίλιππος Φόρτωμας, όπου συμμετείχε στους θρησκευτικούς εορτασμούς, παρακολουθώντας τη Θεία Λειτουργία που τελέστηκε στον Ιερό Ναό της Παναγιάς Γιάτρισσας στην περιοχή Ποταμός.
Επίσκεψη του Φίλιππου Φόρτωμα στη Μήλο
Τη Μήλο επισκέφθηκε ο Βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας κ. Φίλιππος Φόρτωμας, με αφορμή τον μεγάλο θρησκευτικό εορτασμό της Μετάστασης του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου.
Δημοσιότητα
Φίλιππος Φόρτωμας: Δύο χρόνια διακυβέρνησης σε καιρούς προκλήσεων
Ο Βουλευτής Κυκλάδων σε άρθρο του που δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα tomanifesto.gr μίλησε για τα δύο χρόνια διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας.
“Εκλογές στο τέλος της τετραετίας” – Συνέντευξη στην εφημερίδα “Κυκλαδική”
Για θέματα της επικαιρότητας αναφέρθηκε ο Βουλευτής σε συνέντευξή του στη εφημερίδα “Κυκλαδική” και στον δημοσιογράφο Παύλο Δερμετζή.
Συνέντευξη του Φίλιππου Φόρτωμα στον “Παραπολιτικά FM 90.1”
Στο ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά FM 90.1 μίλησε και συγκεκριμένα στην εκπομπή Black Out της δημοσιογράφου Χαράς Ξάνθη, ο Βουλευτής Κυκλάδων μίλησε για τη διαχείριση της πανδημίας στα νησιά των Κυκλάδων κατά την κρίσιμη καλοκαιρινή περίοδο, για τα μέτρα τα οποία πρέπει να τηρούνται από πολίτες και επισκέπτες, όπως και για την πορεία της φετινής τουριστικής σεζόν η οποία καταγράφει εξαιρετικά νούμερα τονώνοντας τις τοπικές οικονομίες των νησιών.
Συνέντευξη του Φίλιππου Φόρτωμα στην εφημερίδα “Παρασκήνιο” και στο “political.gr
Συνέντευξη στην εφημερίδα «Παρασκήνιο» και στο political.gr στη δημοσιογράφο Άννα Καραβοκύρη παραχώρησε ο Βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, Φίλιππος Φόρτωμας, μιλώντας για τη φετινή εξαιρετική τουριστική περίοδο στα νησιά του νομού και για το πλάνο της κυβέρνησης που αφορά την ενίσχυση της νησιωτικής επιχειρηματικότητας.

Προηγούμενο άρθροΔέκα εξωτερικοί απινιδωτές θα τοποθετηθούν σε Σαντορίνη και Θηρασιά
Επόμενο άρθροΓ. Λεονταρίτης: “Είμαστε βέβαιοι ότι στο τέλος της θητείας μας θα παραδώσουμε ένα σύγχρονο και ασφαλές επαρχιακό οδικό δίκτυο”