Το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι αλιείς των Κυκλάδων, αναφορικά με την υποχρέωση εγκατάστασης συσκευής ηλεκτρονικού ημερολογίου (ERS), ανέδειξε ο Βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, κ. Φίλιππος Φόρτωμας, με σχετική αναφορά την οποία κατέθεσε σήμερα προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Σπήλιο Λιβανό.

Ο κ. Φόρτωμας έθεσε υπόψιν του κ. Υπουργού την πρόσφατη επιστολή του Συλλόγου Επαγγελματιών Αλιέων Παράκτιας Αλιείας του Δήμου Πάρου «Άγιος Νικόλαος», αναφορικά με την παράταση της προθεσμίας ως προς την υποχρέωση εγκατάστασης ηλεκτρονικού ημερολογίου (ERS) και τη συνέχιση χρήσης του χειρόγραφου αλιευτικού ημερολογίου, συνδυάζοντας την προκαταβολή του ποσού, ώστε να διευκολυνθούν οι αλιείς στην αγορά των συσκευών αυτών, αφού πολλοί επαγγελματίες δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να προβούν στην αγορά του απαραίτητου εξοπλισμού.

Στην αναφορά του, ο βουλευτής Κυκλάδων, τόνισε ότι ο κλάδος των επαγγελματιών αλιέων έχει πληγεί πολύ εξαιτίας της πανδημίας και κάλεσε τον κ. Λιβανό να επιληφθεί επί του θέματος ώστε να ικανοποιηθεί το δίκαιο αίτημά τους και να ανακουφιστούν οικονομικά.

ΕΝΥΠΟΓΡΑΦΗ ΑΝΑΦΟΡΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΦΙΛΙΠΠΟΥ ΦΟΡΤΩΜΑ – ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

Προηγούμενο άρθροΗ κα Βαλεντίνη Κούτουλα (Ε.Ο.Σ) στην εκπομπή “Θηραϊκές καλημέρες”
Επόμενο άρθροΣτον Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων κ. Γ. Λεονταρίτη η Δήμαρχος Φολεγάνδρου κ. Ευθαλία Παπαδοπούλου