Το θέμα δεν είναι καινούργιο και είχε απασχολήσει τις Αρχές, τα Μέσα ενημέρωσης αλλά και την κοινή γνώμη το 2019, το τελευταίο καλοκαίρι των ρεκόρ αφίξεων πριν τον κορονοιό.

Το θέμα αναδημοσιεύεται τις τελευταίες ώρες απο το σύνολο σχεδόν των Μέσω ενημέρωσης, τα οποία αναφέρονται τα ακόλουθα :

 

Οχι ένα, ούτε δύο αλλά 12 στα 13 επαγγελματικά τουριστικά σκάφη στη Βλυχάδα της Σαντορίνης, εντοπίστηκαν να φοροδιαφεύγουν μετά από δειγματοληπτικό έλεγχο της ΑΑΔΕ στο νησί.

Τα τουριστικά σκάφη πραγματοποιούν μίνι κρουαζιέρες κάνοντας τον γύρο του νησιού σε ξένους τουρίστες ενώ δεν είχαν εκδώσει συνολικά 195 εισιτήρια για μία διαδρομή, συνολικής αξίας, 31.500 ευρώ.

 

Οι ελεγκτές επέβαλαν τα προβλεπόμενα πρόστιμα και προχώρησαν σε εκτεταμένους ελέγχους για να εξετάσουν τη φορολογική συμπεριφορά των επιχειρήσεων αυτών, ζητώντας τα βιβλία τους. Ταυτόχρονα, συνεχίζουν τους αιφνιδιαστικούς ελέγχους και σε άλλα παρόμοια σκάφη.

 

Σημειώνεται ότι, τα σκάφη αυτά φιλοξενούν από 8 έως και 20 άτομα ανά διαδρομή, με τις τιμές των εισιτηρίων να κυμαίνονται από 100 ευρώ έως και 200 ευρώ ανά άτομο. Μόνο στο λιμάνι της Βλυχάδας δραστηριοποιούνται περισσότερα από 130 τέτοια σκάφη και σε όλη τη Σαντορίνη πάνω από 250 σκάφη, με ημερήσια είσπραξη τουλάχιστον 350.000 ευρώ

 

www.ethnos.gr/Economy/article/170984/santorinhforodiafyghse12apota13toyristikaskafhanakalypsehaade

 

Προηγούμενο άρθροΕκτεταμένοι έλεγχοι της Οικονομικής Αστυνομίας στη Σαντορίνη, δεκάδες τα πρόστιμα ενώ δεν έλλειψαν και τα λουκέτα.
Επόμενο άρθροΕνημέρωση αναφορικά με τη μη εκτέλεση δρομολογίου από το Ε/Γ – Ο/Γ OLYMPUS την 11-07-2022