Στο τέλος της εβδομάδας, Παρασκευή ή Σάββατο, θα ανοίξει η πλατφόρμα για το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους», σύμφωνα με την υφυπουργό Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη.

Σημειώνεται ότι ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας είχε αναφέρει ότι η πλατφόρμα tourism4all.gov.gr επρόκειτο να λειτουργήσει από το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε, κάτι όμως που δεν έγινε.

Η κ. Ζαχαράκη υπενθύμισε την άυλη κάρτα και υπογράμμισε σε δηλώσεις της πως στόχος είναι «να μην ταλαιπωρηθεί ούτε ο χρήστης αλλά ούτε και ο ξενοδόχος, ο οποίος θα το αξιοποιήσει καθώς θα παίρνει άμεσα τα χρήματα,θα πληρώνεται άμεσα και δεν θα περιμένει μήνες, όπως με τα προηγούμενα προγράμματα».

«Περιμένουμε προς το τέλος της εβδομάδας, Παρασκευή ή Σάββατο, να είναι έτοιμη η πλατφόρμα «Τουρισμός προς όλους» σημείωσε σχετικά με το άνοιγμα της πλατφόρμας, ενώ σημείωσε αναφερόμενη στην καθυστέρηση πως «είναι μία ψηφιακή πλατφόρμα σε συνεργασία με άλλους φορείς και επειδή θέλουμε να είναι άρτια, και στην οργάνωσή της αλλά κυρίως στην εφαρμογή της – και αφού περιμένουμε εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους να εισέλθουν – δεν θα θέλαμε να υπάρχει μία αρνητική πρώτη διάθεση».

Επιπλέον υπενθύμισε την άυλη κάρτα και υπογράμμισε πως στόχος είναι «να μην ταλαιπωρηθεί ούτε ο χρήστης αλλά ούτε και ο ξενοδόχος, ο οποίος θα το αξιοποιήσει καθώς θα παίρνει άμεσα τα χρήματα» και σημείωσε πως «Θα πληρώνεται άμεσα και δεν θα περιμένει μήνες, όπως με τα προηγούμενα προγράμματα.

Η μεγάλη ανατροπή

Υπενθυμίζεται πως το πρόγραμμα όπως είναι τώρα, αφορά αποκλειστικά τη διαμονή με την υφυπουργό Τουρισμού να διευκρινίζει πως «οποιαδήποτε άλλη προσθήκη θα καθυστερούσε αρκετά την έναρξή του» ενώ σημείωσε σχετικά με το πρόγραμμα:

Αυξημένος κατά 10 εκ. ο προϋπολογισμός,
30 εκ. το σύνολο,
επιπλέον 200.000 δικαιούχοι,
150€ επιπλέον και
το ατομικό εισόδημα είναι 16.000€ και 28.000€ το οικογενειακό (που προσαυξάνεται και στις δύο περιπτώσεις ανά παιδί 1.500€)

Πρόκειται στην ουσία για μια μεγάλη ανατροπή καθώς όπως είχε ανακοινωθεί το συγκεκριμένο voucher θα είναι στα πρότυπα της ψηφιακής κάρτας Freedom Pass και όσοι τη λάβουν θα μπορούν να την εξαργυρώσουν για διαμονή, εισιτήρια αλλά και στον επισιτισμό καθώς από φέτος μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στο φαγητό.

Αυτό είχαν επιβεβαιώσει τόσο ο Υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας όσο και η Υφυπουργός Τουρισμού Μαρία Ζαχαράκη με δηλώσεις τους, ωστόσο, τελικά η καθυστέρηση στο πρόγραμμα δεν αφήνει περιθώρια για αυτές τις αλλαγές γεγονός που θα αφήσει τελικά τον Τουρισμό για όλους ως έχει δηλαδή θα περιλαμβάνει μόνο τη διαμονή στα τουριστικά καταλύματα.

Το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους» αφορά αποκλειστικά στη διαμονή. Ενδεικτικά, κάποιες λεπτομέρειες για φέτος:

Αυξημένος κατά 10 εκ. ο προϋπολογισμός,
30 εκ. το σύνολο,
Επιπλέον 200.000 δικαιούχοι,
150€ επιπλέον και
Το ατομικό εισόδημα είναι 16.000€ και 28.000€ το οικογενειακό (που προσαυξάνεται και στις δύο περιπτώσεις ανά παιδί 1.500€)
Οπως και το πρόγραμμα του Κοινωνικού Τουρισμού, ξεκινά να εφαρμόζεται από την 1η Αυγούστου 2022 και τα voucher μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως και την 31η Ιουλίου 2023.

Τα εισοδηματικά κριτήρια

Εως 16.000 ευρώ ατομικό εισόδημα
Εως 28.000 ευρώ οικογενειακό εισόδημα
Εως 29.500 ευρώ οικογένεια με 1 παιδί
Εως 31.000 ευρώ οικογένεια με 2 παιδιά
Εως 33.000 ευρώ οικογένεια με 3 παιδιά
Εως 38.000 ευρώ για τους πολύτεκνους
Για μονογονεϊκές οικογένειες ισχύουν τα εξής:

Εως 17.500 ευρώ με 1 παιδί
Εως 19.000 ευρώ με 2 παιδιά
Εως 21.000 ευρώ με 3 παιδιά
Εως 26.000 ευρώ για τις πολύτεκνες

Η διαδικασία για την αίτηση

Σύνδεση με κωδικούς taxis στη σελίδα tourism4all.gov.gr
Συμπλήρωση στοιχείων διεύθυνσης και επικοινωνίας
Επισύναψη τυχόν πιστοποιητικού αναπηρίας πάνω από 67%
Συμπλήρωση ΑΜΚΑ σε τυχόν δικαίωμα συνοδού
καταχώρηση στοιχείων ωφελούμενων
Ελεγχος και οριστικοποίηση της αίτησης
Λήψη αριθμού πρωτοκόλλου
Αρχειοθέτηση ή εκτύπωση της αίτησης
Σε περίπτωση που δεν πληρούνται τα εισοδηματικά κριτήρια θα λάβετε το σχετικό μήνυμα απόρριψης της αίτησης με την ακριβή αιτιολόγηση.

Προηγούμενο άρθροΗ Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου φιλοξενεί τον διεθνή διαγωνισμό γαστρονομίας «World Food Gift Challenge 2023»
Επόμενο άρθροΕκτεταμένοι έλεγχοι της Οικονομικής Αστυνομίας στη Σαντορίνη, δεκάδες τα πρόστιμα ενώ δεν έλλειψαν και τα λουκέτα.