442.680 € για 140 μέρες θα δώσει και μάλιστα μέσω απευθείας ανάθεσης με την ανοχή του κράτους, ο Δήμος Θήρας για τη διαχείριση των απορριμμάτων στο ΧΑΔΑ, με την “κρατική ανοχή” να προκύπτει προκειμένου να μην εκτεθεί και δυσφημιστεί το νησί στους επισκέπτες του απο την κατάσταση στη χωματερή, αποτρέποντας την πραγματικότητα που ζήσαμε ολόκληρο το χειμώνα με τους λόφους άταφων σκουπιδιών.

Για την ιστορία, μπροστά στα αδιέξοδα που οδηγήθηκε το νησί λόγω των αδυναμιών του Δήμου να διαχειριστεί τον ΧΑΔΑ και να προγραμματίσει έγκαιρα διαγωνισμό για τη διαχείρισή τους, με κυβερνητική απόφαση λίγο πριν κλείσει η Βουλή για τις εκλογές, ψηφίστηκε σε πολυνομοσχέδιο η δυνατότητα να πραγματοποιεί ο Δήμος Θήρας απευθερίας αναθέσεις, ώστε να επιχωματόνονται τα απορρίμματα προκειμένου να αποφευχθεί η κατάσταση του χειμώνα, με το Δήμο να αδυνατεί να διαχειριστεί την κατάσταση, επειδή δεν ανταποκρίνονταν στις προσκλήσεις του και στις προσφορές του εργολάβοι.

Στην ειδική διάταξη του πολυνομοσχεδίου του ψηφίστηκε στην Βουλή για τη Σαντορίνη αναφέρονται τα εξής : “Προς το σκοπό της κάλυψης εκτάκτων αναγκών διαχείρισης απορριμμάτων και προστασίας της Δημόσιας Υγείας κατά την τουριστική περίοδο και σε κάθε περίπτωση όχι πέραν της 30ης–09–2023, ο Δήμος Θήρας δύναται να αναθέτει υπηρεσίες διενέργειας παντός τύπου χωματουργικών εργασιών του Δήμου Θήρας κατά τη διαδικασία της περ. γ‘ της παρ. 2 του άρθρου 32 του ν. 4412/2016 (Α’147), κατά παρέκκλιση κάθε αντίθετης εθνικής διάταξης.”Όπως βλέπουμε στη Διαύγεια του Δήμου Θήρας η εταιρεία “LM CONSTRUCTION AKTE” με απευθείας ανάθεση, θα συνεχίσει να παρέχει τις υπηρεσίες της στο ΧΑΔΑ του Δήμου Θήρας για τις επόμενες 140 μέρες, έως το τέλος του Σεπτέμβρη του 2023, επιχωματώνοντας τα απορρίμματα, έναντι μισού σχεδόν εκατομμυρίου ευρώ, και συγκεκριμένα έναντι 442.680 €.

 

Την πράξη ανάθεσης μπορείτε να δείτε εδω :
https://diavgeia.gov.gr/decision/view/95%CE%9A%CE%91%CE%A9%CE%A1%CE%9D-%CE%9E7%CE%A8

Προηγούμενο άρθροΠαραμένουν τραγικές οι ελλείψεις από γιατρούς στα νησιά. Ποια είναι στο “κόκκινο”
Επόμενο άρθροΕνδιαφέρουσες ερωτήσεις και τοποθετήσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο της 18ης Μαΐου