Σημαντική αύξηση στις κρατήσεις για κρουαζιέρα το 2021 καταγράφουν οι αμερικανικές εταιρείες, γεγονός που αυξάνει την αισιοδοξία ότι οι κρουαζιέρες θα ανακάμψουν την επόμενη χρονιά.
Σύμφωνα με τις ενημερώσεις από τις εταιρείες Royal Caribbean Group και Norwegian Cruise Line Holdings Ltd οι κρατήσεις κινούνται “εντός ιστορικών ορίων”, με τον πρόεδρο της NCLH, Frank Del Rio, να δηλώνει έκπληκτος από τον όγκο των κρατήσεων.
Δεδομένης της τρέχουσας παγκόσμιας κατάστασης και της αβεβαιότητας, οι κρατήσεις που έχουμε για το 2021 προκαλούν ενθουσιασμό, δήλωσε ο CFO της Royal Caribbean, Jason Liberty. Οι κρατήσεις, είπε, κατά μέσο όρο έχουν υπερδιπλασιαστεί σε σχέση με τις πρώτες οκτώ εβδομάδες όταν ανεστάλησαν οι κρουαζιέρες παγκοσμίως. Περίπου το 60% των κρατήσεων, όπως είπε, είναι νέες και το υπόλοιπο ποσοστό προέρχεται από τις μελλοντικές πιστώσεις σε κρουαζιέρες, που ακυρώθηκαν φέτος. Στις πιστώσεις αυτές προσφέρεται μπόνους 25% επί του ποσού πληρώθηκε.
Ανάλογα στοιχεία στις κρατήσεις δίνουν και τα αμερικανικά ταξιδιωτικά πρακτορεία που πωλούν κρουαζιέρες. Οι μισές κρατήσεις είναι νέες, δήλωσε χαρακτηριστικά η Michelle Fee, Διευθύνουσα Σύμβουλος και ιδρυτής της Cruise Planners.
Περίπου το 60% των κρατήσεων είναι νέες και όχι από πιστώσεις, δήλωσε και ο Drew Daly, ανώτερος αντιπρόεδρος και γενικός διευθυντής των Dream Vacations, CruiseOne και Cruises Inc.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της NCLH, Frank Del Rio, οι νέες κρατήσεις προέρχονται από «μια πολύ πιστή πελατειακή βάση» και στις τρεις μάρκες που δραστηριοποιείται η NCLH – Norwegian Cruise Line , Regent Seven Seas Cruises και Oceania Cruises, αλλά και από νέους πελάτες.
Ο Michael Bayley, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Royal Caribbean International, δήλωσε κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης ότι πολλοί ταξιδιώτες διέγραψαν αυτό το καλοκαίρι, βλέποντας ότι δύσκολα θα επαναληφθούν φέτος κρουαζιέρες και γι αυτό μετέθεσαν τις κρατήσεις για το 2021. Κοιτώντας τους αριθμούς των κρατήσεων, είπε, το καλοκαίρι του 2021 φαίνεται ότι θα είναι εξαιρετικό.
Ευρώπη και Αλάσκα, σύμφωνα με τις κρατήσεις, είναι οι κορυφαίοι προορισμοί κρουαζιέρας για το 2021.
Πηγή: https://www.tornosnews.gr

Προηγούμενο άρθροΈνωση εφοπλιστών κρουαζιερόπλοιων και φορέων κρουαζιέρας: Οι στόχοι για την επανεκκίνηση της κρουαζιέρας
Επόμενο άρθροΕπείγουσα επιστολή Γ. Χατζημάρκου στην ηγεσία του Υπουργείου Τουρισμού – Ζητά να γίνουν διορθωτικές ενέργειες για την αποκατάσταση της στρέβλωσης στην ενημέρωση της Βρετανικής αγοράς