Λίγοι τομείς έχουν πληγεί τόσο σκληρά από την πανδημία του κορωνοϊού, όσο και ο κλάδος των αερομεταφορών.

Τον περασμένο μήνα, η ΙΑΤΑ προέβλεψε ότι η κρίση θα κοστίσει στις αεροπορικές εταιρείες 157 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ το τρέχον και το επόμενο έτος — και ο τομέας έχει ήδη μειώσει δεκάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας.

Ωστόσο, ο Tim Clark, πρόεδρος της αεροπορικής εταιρείας Emirates, είναι αισιόδοξος. Σύμφωνα με δηλώσεις του στα ξένα μέσα, ο πρόεδρος της Emirates έχει την πεποίθηση ότι τα επαγγελματικά ταξίδια θα ανακάμψουν το 2022.

Ειδικότερα, ο κ. Clark επεσήμανε πως, ό, τι συνέβη ως αποτέλεσμα του lockdown, όπως η ανάγκη συμμετοχής σε δίκτυα όπως το Zoom, είχε παρατηρηθεί και στα μέσα της δεκαετίας του’ 90, όταν ψηφιοποιήθηκε η παγκόσμια οικονομία και όλα αυτά τα εργαλεία διατέθηκαν στην αγορά. Τότε, που κυβερνούσε ο ψηφιακός κόσμος και κυριάρχησε η εποχή της πληροφορίας,  οι άνθρωποι δήλωναν ότι δεν θέλουν πλέον να ταξιδέψουν. Όμως σύμφωνα με τον κ. Clark, συνέβη το αντίθετο:  Μεταξύ του 1995 και του 2015 με 2018, η ζήτηση για επαγγελματικά ταξίδια αυξήθηκε σημαντικά. Όσο περισσότερο οι άνθρωποι αλληλεπιδρούσαν, τόσο περισσότερο ταξίδευαν. Και, καθώς επανέρχεται η κανονικότητα και η οικονομία ενισχύεται,  ο πρόεδρος της Emirates θεωρεί ότι τα επαγγελματικά ταξίδια θα σημειώσουν σοβαρή αύξηση τα επόμενα χρόνια.

Πηγή: https://www.tornosnews.gr

Προηγούμενο άρθροΗ κλιματική αλλαγή χειρότερη από την πανδημία
Επόμενο άρθροΠρεμιέρα για τη μέθοδο click away