Υψηλό όγκο κρατήσεων για το ερχόμενο καλοκαίρι του 2023 αναμένεται τον Ιανουάριο απο την γερμανική αγορά προβλέπουν τα στοιχεία της εταιρείας πληροφορικής Traffics, που στηρίζονται σε εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης. Εάν η εκτίμηση αυτή επιβεβαιωθεί θα ανατραπεί η τρέχουσα τάση για κρατήσεις κοντά στην ημερομηνία αναχώρησης για το ταξίδι. Υπενθυμίζεται ότι παραδοσιακά ο Ιανουάριος είχε μεγάλο όγκο θερινών κρατήσεων στη Γερμανία.

Σύμφωνα με τον προϊστάμενο της εταιρείας Salim Sahi, που θεωρείται πρωτοπόρος στο Travel-Tech, η μέχρι τώρα σκεπτιστική στάση των Γερμανών μετατρέπεται όλο και περισσότερο σε συγκεκριμένα σχέδια διακοπών.

Πολλές κρατήσεις για τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο

Αυτή τη στιγμή, η Traffics καταγράφει πολλές αναζητήσεις και κρατήσεις πρωτίστως για τους μήνες Μάιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο. Γενικότερα, ζήτηση έχουν οι λεγόμενες ευέλικτες κρατήσεις, που δίνουν τη δυνατότητα δωρεάν ακύρωσης εάν αυτή γίνει σε συγκεκριμένο διάστημα πριν από την αναχώρηση.

Ο “γκουρού¨της ταξιδιωτικής τεχνολογίας Salim Sahi συμβουλεύει τους διοργανωτές και τους πωλητές ταξιδιών να προετοιμαστούν για την αυξημένη ζήτηση. Η Traffics έχει ήδη επενδύσει αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ στο δικό της κέντρο δεδομένων, ώστε να εξυπηρετεί τα ερωτήματα αναζήτησης πιο γρήγορα.

Η πρόβλεψη για ισχυρή αύξηση των κρατήσεων για ταξίδια που θα πραγματοποιηθούν σε πολύ μεταγενέστερες ημερομηνίες υποστηρίζεται από αξιολογήσεις δεδομένων, οι οποίες περιλαμβάνουν τάσεις αναζήτησης σε συστήματα κρατήσεων που βασίζονται σε τεχνητή νοημοσύνη της Traffics. Αυτή η διαπίστωση ήταν πολύ σαφής το Νοέμβριο.

www.tornosnews.gr/news/agores/59995-germanikos-toyrismos-afypnizontai-oi-makroprothesmes-krathseis-provlepetai-kyma-krathseon-gia-tis-therines-diakopes-ton-ianoyario.html

Προηγούμενο άρθροΚοντά στα σχολεία των Κυκλάδων ο Φίλιππος Φόρτωμας
Επόμενο άρθροΓ. Πολυχρονάκος: ‘’ Αυτόνομη Υγειονομική Περιφέρεια για τις Κυκλάδες και τα νησιά του Αιγαίου.’’