Ανακαλύψτε τις μοναδικές προσφορές για τη διαμονή και μεταφορά σας στη Σαντορίνη

 Open Water Swimming by Vikos @ Santorini Experience (photo by Babis Giritziotis)
Αθήνα, 21 Αυγούστου 2020 – Οι προετοιμασίες για το SantoriniExperience,συνεχίζονται καθώς η σπουδαία διοργάνωση αθλητικού τουρισμού πλησιάζει στην6η χρονιά της, στις 2-4 Οκτωβρίου 2020. Η Σαντορίνη, που συγκαταλέγεται στη λίστα με τους κορυφαίους προορισμούς σε όλο τον κόσμο, θα προσελκύσει και φέτος επαγγελματίες και ερασιτέχνες αθλητές, προσφέροντας τους μοναδικές στιγμές άθλησης και τουρισμού.
Οι αγώνες του trailrunning και της κολύμβησης openwater που θα διεξαχθούν στις 3 και 4 Οκτωβρίου αντίστοιχα, θα έχουν μια ecofriendly προσέγγιση, μέσα από μια στρατηγική με plasticfree ενέργειες,θέτοντας πάντα ως προτεραιότητα την ασφάλεια των συμμετεχόντων.

Open Water Swimming by Vikos @ Santorini Experience (photo by Babis Giritziotis)
 
Η ιστορία του ηφαιστείου
Το ηφαίστειο της Σαντορίνης είναι από τα μεγαλύτερα υποθαλάσσια ενεργά ηφαίστεια στον κόσμο και ίσως το μόνο ηφαίστειο που η Καλντέρα του φθάνει μέχρι τη θάλασσα.
Από τις ηφαιστειακές εκρήξεις των αρχαίων χρόνων, που συνέδεσαν τη Σαντορίνη ακόμα και με το μύθο της χαμένης Ατλαντίδας μέχρι τους πρόσφατους σεισμούς, η ιστορία της Σαντορίνης είναι άμεσα συνδεδεμένη με το «ανήσυχο» έδαφός της και τα ηφαίστεια της.Τμήματα του ηφαιστείου της Σαντορίνης είναι: Η Νέα Καμένη (1707-1711 μ.Χ.), η Παλαιά Καμένη (46-47 μ.Χ.), το υποθαλάσσιο ηφαίστειο Κολούμπο (ενεργό) (1650 μ.Χ.)και τα Χριστιανά νησιά.Στο θαλάσσιο χάσμα που σχηματίστηκε στη Μινωική έκρηξη που έγινε το 1613 π.Χ., μεταξύ Θήρας και Θηρασίας, που έχει βάθος άνω των 1.000 μέτρων θα πραγματοποιηθεί ο συναρπαστικός κολυμβητικός αγώνας του SantoriniExperience.
 

Open Water Swimming by Vikos @ Santorini Experience (photo by Danijela Bogdanovic)

Κολύμπησε στο βαθύ μπλε της πανέμορφης Σαντορίνης
Την Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2020το πρωί,οι συμμετέχοντες στο SantoriniExperience, θα έχουν την ευκαιρία να κολυμπήσουν πάνω από τη χαμένη Ατλαντίδα, σύμφωνα με τις αναφορές του Πλάτωνα, στη μαγική διαδρομή 1,5 μιλίου(2,4 χλμ.), από το ηφαίστειο έως το παλιό λιμάνι των Φηρών. Οι κολυμβητές θα απολαύσουν την επιβλητική όψη του νησιού, στα θερμά νερά του ηφαιστείου, στον αγώνα openwaterswimmingbyVikos. Η διοργάνωση θα φροντίσει για τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια κάθε συμμετέχοντα με την προσθήκη του σωσιβίου ασφαλείας, υψηλών προδιαγραφών και ποιότητας. Η κολυμβητική διαδρομή θα διεξαχθεί, όπως κάθε χρόνο, με απόλυτη ασφάλεια, με τη μέση θερμοκρασία του νερού τονΟκτώβριο,να φτάνει τους 20-22 βαθμούς Κελσίου. Στην ασφάλεια του αγώνα θα συμβάλλουν για ακόμα μία χρονιά οι εξειδικευμένοι ναυαγοσώστες της LifeguardPatrol και τα ναυαγοσωστικά σκάφη. Για τους κολυμβητές θα διαμορφωθούν διαφορετικές κατηγορίες ανάλογα με τον τελικό αριθμό των συμμετεχόντων κολυμβητών, ενώ θα υπάρχει και ξεχωριστή κατηγοριοποίηση για όσους φορούν ολόσωμη φόρμα κολύμβησης. Ο αγώνας θα διεξαχθεί υπό την τεχνική διεύθυνση του Ομοσπονδιακού Τεχνικού, με Ολυμπιακές & παγκόσμιες διακρίσεις στην κολύμβηση ανοιχτής θαλάσσης,Νίκου Γέμελου, με την έγκριση της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας,σύμφωνα μετους κανονισμούς της FINAκαι το υγειονομικό πρωτόκολλο της διοργάνωσης που έχει σχεδιαστεί σύμφωνα με τις οδηγίες των ειδικών επιστημόνων-συνεργατών της ΚΟΕ, με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα και τις υποδείξεις της Υγειονομικής Επιτροπής της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

Σαντορίνη, o απόλυτος προορισμός για κάθε ταξιδιώτη όλο τον χρόνο @ Santorini Experience (photo by Elias Lefas)
 
Δείτε εδώ όλες τις τεχνικές λεπτομέρειες τηςκολυμβητικής διαδρομής: https://bit.ly/31HDJyr
και ανακαλύψτε τη συναρπαστική διαδρομή στο ακόλουθοβίντεο:https://youtu.be/FKyh6_hoL4g
Παράλληλα, απολαύστε videoμε δηλώσεις των κορυφαίων κολυμβητών και εκπροσώπων της κολύμβησηςανοιχτής θαλάσσηςαπό την περσινή διοργάνωση: https://youtu.be/hyzO7Dx6ItA
 
Προσφορές εγγραφών
Η διοργάνωση, θέτοντας πάντα ως προτεραιότητα τους ίδιους τους αθλητές, προσφέρει τη δυνατότητα επιστροφής χρημάτων από ακύρωση εγγραφών, μέχρι τις 31 Αυγούστου.Κάντε σήμερα την εγγραφή σας στις διαδρομές τρεξίματος των 15 χλμ. «Αριστείδης Αλαφούζος» και 10 χλμ. καθώς και στην κολυμβητική διαδρομή του 1,5 μιλίου στο ακόλουθοlink:https://www.myrace.gr/event/2408/registrations.html
Το SantoriniExperienceθα πραγματοποιηθεί με τις αυστηρές προδιαγραφές που θέτει το Υπουργείο Τουρισμού, η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού καθώς και οι οικείες αθλητικές Ομοσπονδίες. Επίσης, θα διεξαχθεί με βάση το πρωτόκολλο διεξαγωγής αγώνων, το οποίο θα διασφαλίζει τη δημόσια υγεία και την ασφάλεια όλων των εμπλεκόμενων μερών. Άλλωστε βασική προτεραιότητα του αγώνα είναι πάντα η ασφάλεια και υγεία όλων των συμμετεχόντων. Ο δρομικός αγώνας 10χλμ θα πραγματοποιηθεί σε συνδιοργάνωση με τον ΑΣ Ήφαιστο Θήρας την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κυκλάδων και την έγκριση του ΣΕΓΑΣ.
Το SantoriniExperienceέχει ενταχθεί στις ελληνικές δράσεις του προγράμματος #BeactiveHellas 2020 της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και τελεί υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.
Το SportsProduction έχει αναλάβει η πολυβραβευμένη ActiveMediaGroupμε τοOfficialHashtagτης διοργάνωσης,το#SantoriniExperienceνα έχει δημιουργήσει το δικό του μοναδικό«ρεύμα» στα socialmedia.
 
Πακέτα διαμονής σε εξαιρετικές τιμές και για όλες τις προτιμήσεις
Οι χορηγοί φιλοξενίας της διοργάνωσης,που με εκπληκτικέςπροσφορές και τιμές προωθούν τον θεσμό και υποστηρίζουν τη διοργάνωση σε αυτή τη δύσκολη περίοδο είναι οι: AthinaLuxurySuites, SantoMarisOiaLuxurySuites&Spa, CanavesOia, KatikiesSantorini, AndronisArcadia, WestEastSuites, K&KUniqueHolidayHomes, FoliaBianca,Cocoon Suites,MarvaritSuites, IrianaSuites, NefelesLuxurySuites, SiennaResort, SantoHouses, MemoriesHotel, 270 OiasView, CoriRigasSuites, UmaRaySuites, LoizosStylishResidencies, Monolithia, FanourisCondo, EpavlisHotel, IokastiVilla, OliveCaveHouses, PanoramaBoutiqueHotel, EsperasSantoriniκαιSantoriniHospitalityενώ οι συμμετοχές από τον τουριστικό τομέα του νησιού συνεχίζονται. Είτε αποφασίσετε να μείνετε στην Καλντέρα, στα Φηρά, στο Ημεροβίγλι, στην Οία, είτε στον όμορφο Πύργο, στον Μονόλιθο, το Ακρωτήρι, το Καμάρι, τη Μεσαριά, το Εμπορείο, το Μεγαλοχώρι ή την ατέλειωτη παραλία τηςΠερίσσας και του Περίβολου σε δωμάτιο δύο ατόμων, σε σπίτι 4-6 ατόμων ή σε βίλα με πισίνα 4-10 ατόμων, η Σαντορίνη έχει τα πάντα.
Μπείτε στην ειδικά διαμορφωμένη σελίδα της διοργάνωσης και ανακαλύψτε τα πακέτα φιλοξενίας και τις ειδικές προσφορές που ισχύουν για τους συμμετέχοντες: https://bit.ly/3iGeRgJ
 
Ταξιδέψτεμεάνεση στοSantoriniExperience2020
Όσοι επισκεφτούν τη Σαντορίνη ακτοπλοϊκώς, θα έχουν τη δυνατότητα να ταξιδέψουν με την ασφάλεια και την άνεση της BlueStarFerries, του επίσημου χορηγού της διοργάνωσης. Η κορυφαία ελληνική εταιρεία επιβατηγού ναυτιλίας προσφέρει έκπτωση 40% στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια, από και προς τη Σαντορίνη και 30% στα οχήματα σε όσους επισκεφτούν τη διοργάνωση και το νησί εκείνη την περίοδο.Το κάθε άτομο που έχει ολοκληρώσει την εγγραφή του δικαιούται την ίδια έκπτωση και για 3 επιπλέον άτομα, εφόσον είναι συνοδοί του ή για 4 άτομα, αν αποτελούν οικογένειά του.
Παράλληλα, ηκορυφαία ελληνική εταιρεία ενοικίασης Avance,ως official car rental partner,δίνει την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να κάνουν την κράτησή τους, για όποιο όχημα επιλέξουν για τις μετακινήσεις τους στο νησί,κατά την περίοδο της διοργάνωσης, με έκπτωση 15% επί του επίσημου καταλόγου.
Για περισσότερες πληροφορίες που αφορούν στις προσφορές που ισχύουν σε θέματα ακτοπλοϊκών εισιτηρίων με τη BlueStarFerries και ενοικίασης οχημάτων με την Avance γιατο SantoriniExperience μπείτε στο:https://bit.ly/2LCydS7
 
Επίσημοι χορηγοί της διοργάνωσης είναι οι AthinaLuxurySuites, Φυσικό Μεταλλικό Νερό Βίκος και BlueStarFerries.
Επίσημος προμηθευτής αθλητικού υλικού της διοργάνωσης είναι για ακόμα μία χρονιά,η Luanvi.
Επίσημος υποστηρικτής της διοργάνωσης είναι η Ένωση Λεμβούχων Σαντορίνης.
Officialcar rental partner της διοργάνωσης είναι η Avance.
Official beauty partnerείναιηMessinian Spa.
Premium TV partner:ΣΚΑΪ
Premium media partner: 24MEDIA
Athletic partners του Santorini Experience είναι οι Red Swim Academy, Swim Academy, Λέανδρος, Swimmingclub.gr.
Αρωγοίστηδιοργάνωσηείναι οι Lifeguard Patrol, ΕθελοντικόΔιασωστικό Σώμα Θήρας, Atlantis Dive Center, ΝαυτικόςΌμιλος Σαντορίνης, Caldera Yachting.
Travelpartner της διοργάνωσης είναι το Tangopapas.com.
 
Το SantoriniExperience αποτελεί συνδιοργάνωση του Δήμου Θήρας, τoυ Δημοτικού Αθλητικού Πολιτιστικού Περιβαλλοντικού Οργανισμού Σαντορίνης (Δ.Α.Π.Π.Ο.Σ.) και της ActiveMediaGroup. Περισσότερες πληροφορίες στο: www.santorini-experience.com
 
Website:www.santorini-experience.com
Facebook Page: https://www.facebook.com/SantoriniExperience
Instagram Page:https://www.instagram.com/santoriniexperience/
Twitter Account:https://twitter.com/Sant_Experience
YouTube Channel:https://www.youtube.com/channel/UCGconq7q45TYim8qFg71XlA
 

Προηγούμενο άρθροVIDEO – Γιώργος Λεονταρίτης: "Το νοσοκομείο της Σύρου δεν θα μείνει χωρίς μοριακό αναλύτη. Αν χρειαστεί, η Περιφέρεια θα προμηθευτεί ενισχυτικά και δεύτερο"
Επόμενο άρθροΑπεγκατάσταση του μοριακού αναλυτή (PCR) από το Γ.Ν. Σύρου: Ερώτηση κατέθεσε στη Βουλή ο Νίκος Συρμαλένιος