Το Σάββατο 08/08/2020 και ώρα 08:30 π.μ. προκλήθηκε σοβαρότατη βλάβη στον ΒΙΟ.ΚΑ. Καμαρίου και συγκεκριμένα στον κεντρικό ηλεκτρολογικό πίνακα των εγκαταστάσεων. Αρχικά, τέθηκε σε λειτουργία το εφεδρικό σύστημα ασφαλείας, αλλά καθώς η βλάβη παρουσιάστηκε στα κεντρικά καλώδια του πίνακα, κατόπιν έπαψε και η λειτουργία αυτού του εφεδρικού συστήματος. Η εν λόγω βλάβη είχε ως αποτέλεσμα την υπερχείλιση του μηχανοστάσιου εισόδου του ΒΙΟ.ΚΑ. Καμαρίου και τη διαρροή ακαθάρτων υγρών στο δρόμο.

Άμεση υπήρξε η κινητοποίηση της Διοίκησης και του προσωπικού της επιχείρησης, προκειμένου να τεθεί υπό έλεγχο η κατάσταση. Στο σημείο συνέτρεξαν ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της Δ.Ε.Υ.Α.Θ. κ. Ορφανός Μανόλης, ο πολιτικός προϊστάμενος των ΒΙΟ.ΚΑ κ. Συκηνιώτης Γιάννης, ο Γενικός Διευθυντής κ. Μάινας Νικόλαος, ο Τεχνικός Διευθυντής κ. Μπιρμπίλης Γιάννης, οι Προϊστάμενοι των Τμημάτων και μεγάλο μέρος του προσωπικού της επιχείρησης, οι οποίοι  κατέβαλαν πολύωρη προσπάθεια για την αποκατάσταση της βλάβης. Το προσωπικό της Δ.Ε.Υ.Α.Θ. προχώρησε και στην άντληση του λύματος από τον περιβάλλοντα χώρο και σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες, ώστε να γίνει απολύμανση.

Αυτοψία πραγματοποιήθηκε και από κλιμάκιο του Λιμενικού Σώματος Θήρας, από το οποίο και επιβεβαιώθηκε ότι δεν υπάρχει ίχνος ρύπανσης στον θαλάσσιο χώρο πλησίον του ΒΙΟ.ΚΑ. Καμαρίου.

Άξιοι συγχαρητηρίων είναι οι Διευθυντές της Υπηρεσίας, οι Προϊστάμενοι των Τμημάτων αλλά και το προσωπικό της Δ.Ε.Υ.Α.Θ. που υπερέβαλαν εαυτόν, ώστε να αποκατασταθεί η βλάβη, να επανέλθει η ομαλότητα στην λειτουργία του ΒΙΟ.ΚΑ. Καμαρίου και κυρίως να διασφαλιστεί η προστασία της δημόσιας υγείας για τους κατοίκους και τους επισκέπτες του νησιού.

 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΤΗΣ Δ.Ε.Υ.Α. ΘΗΡΑΣ

Προηγούμενο άρθροVIDEO: O Πρόεδρος του ΔΣ του ΑΟ Θήρας κ. Γιώργος Σκοπελίτης στην εκπομπή “Θηραϊκές καλημέρες”
Επόμενο άρθροΟ Μανόλης Ορφανός για την “Α.Σ. Σαντορίνης 2020”: “Η ενότητα είναι ο μοναδικός τρόπος να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις του μέλλοντος”