Η Θηραϊκή Εταιρεία Επιστημών, Γραμμάτων και Τεχνών επιθυμεί να ενημερώσει το κοινό για την πανδημία που έχει αλλάξει τη ζωή μας, μέσα από τις εισηγήσεις διακεκριμένων επιστημόνων. Για το σκοπό αυτό προσκαλεί τα μέλη της και όλους τους Θηραίους πολίτες, κατοίκους και εργαζόμενους της Σαντορίνης και της Θηρασίας στη ζωντανή διαδικτυακή επιστημονική συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί στις 29 Αυγούστου 2020 και ώρα 19:00 με θέμα: «Ο νέος κορονοϊός COVID-19: Ενημερωνόμαστε και προφυλασσόμαστε στη Σαντορίνη». Η συνάντηση θα μεταδοθεί ζωντανά μέσα από τη σελίδα της Θηραϊκής Εταιρείας στο facebook στο ακόλουθο link: https://www.facebook.com/events/625245528380515.
Οι εισηγητές της συνάντησης θα είναι οι εξής:
Παναγιώτης Γαργαλιάνος – Κακολύρης  MD,PhD
Παθολόγος – Λοιμωξιολόγος, Διευθυντής της Παθολογικής-Λοιμωξιολογικής Κλινικής στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Λοιμώξεων, μέλος Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων για τη διαχείριση της πανδημίας του COVID-19.
Θέμα εισήγησης: Γνώσεις πληθυσμού για τον κορονοϊό. Ποιοι κινδυνεύουν, μέτρα προστασίας, προοπτική θεραπείας και εμβολίου, λοιποί εμβολιασμοί πλην του COVID.
Βασίλης Νομικός
Ιατρός Καρδιολόγος
Θέμα εισήγησης: Διαθέσιμες διαγνωστικές μέθοδοι, πότε χρησιμοποιούμε την κάθε μέθοδο, ευαισθησία και ειδικότητα της κάθε μιας. Σημασία ψευδώς αρνητικών και ψευδώς θετικών ευρημάτων. Χειρισμός πιθανών κρουσμάτων στο νησί. Σημασία υποκείμενων νοσημάτων. Σημασία διαφόρων αναρτήσεων στο διαδίκτυο.
Καλλιόπη Καραμολέγκου
Παιδίατρος, MSc Δημόσιας Υγείας
Θέμα εισήγησης: Κορονοϊός και παιδική ηλικία – Πώς επηρεάζει η πανδημία βρέφη, παιδιά κι εφήβους. Πρέπει να επιστρέψει το παιδί στο σχολείο; Ποια παιδιά πρέπει να φορούν μάσκα; Ποια είναι τα μέτρα προφύλαξης; Πώς προστατεύει η ολοκλήρωση του εμβολιασμού; Πώς ενημερώνουμε τους εφήβους ;

Χαράλαμπος Ρισβάς
Ψυχολόγος, Μεταπτυχιακός φοιτητής Κλινικής Ψυχολογίας ΕΚΠΑ
Θέμα εισήγησης: Η εικόνα, ο ιός και ο δεσμός: συνέπειες της πανδημίας στις σχέσεις και τον ψυχισμό μας.
Συντονιστής: Ανδρέας Βλάχος
Ουρολόγος, συνεργάτης Γενικού Νοσοκομείου Σαντορίνης
Μετά την ολοκλήρωση των εισηγήσεων (συνολικής διάρκειας 90 λεπτών), οι ομιλητές θα απαντήσουν σε επιλεγμένες ερωτήσεις-απορίες του κοινού σχετικές με τα παραπάνω θέματα. Οι ερωτήσεις θα πρέπει να σταλούν στο email: thiret2006@gmail.com μέχρι τις 25 Αυγούστου.
Η Θηραϊκή Εταιρία ευχαριστεί θερμά τους συμμετέχοντες επιστήμονες, τους χορηγούς της συνάντησης Εστία Πύργου και εστιατόριο Ακταίον, τον Νίκο Κορακάκη για τη βιντεοσκόπηση της συνάντησης και το Μπελλώνειο Πολιτιστικό Κέντρο για την παραχώρηση της αίθουσας εκδηλώσεων. Σημειώνεται ότι η συνάντηση θα είναι κλειστή για το κοινό και θα μεταδοθεί ζωντανά μέσα από τη σελίδα της Θηραϊκής Εταιρείας στο facebook, αλλά και σε μαγνητοσκόπηση από το τοπικό τηλεοπτικό κανάλι Volcano TV.

Εκ μέρους του ΔΣ της Θηραϊκής Εταιρίας
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΕΙΣΗΓΗΤΩΝ (1)
 

Προηγούμενο άρθροΤον Περιφερειάρχη Γιώργο Χατζημάρκο, επισκέφθηκε ο Πρέσβης της Αυστραλίας στην Ελλάδα, Αθανάσιος Σπύρου
Επόμενο άρθροFTI: «Island hopping» στα ελληνικά νησιά σε συνεργασία με την Variety Cruises