Τους τελευταίους μήνες, ιδιαίτερα μετά το καλοκαίρι, ο αριθμός των κρατήσεων για το 2022 αυξανόταν διαρκώς. Ωστόσο, οι αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους προετοιμάζονται για αδυσώπητο ανταγωνισμό, όπως επισημαίνει σε δημοσίευμά της η Deutsche Welle.

Τους τελευταίους μήνες, ιδιαίτερα μετά το καλοκαίρι, ο αριθμός των κρατήσεων για το 2022 αυξανόταν διαρκώς. Ωστόσο, οι αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους προετοιμάζονται για αδυσώπητο ανταγωνισμό, όπως επισημαίνει σε δημοσίευμά της η Deutsche Welle. Από την έναρξη της πανδημίας, την άνοιξη του 2020, μέχρι και σήμερα, η DRV, η ένωση των επιχειρήσεων στον κλάδο των ταξιδίων και του τουρισμού στη Γερμανία, υπολογίζει τις οικονομικές απώλειές του σε περίπου 24 δισ. ευρώ.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της DRV, Νόρμπερτ Φίμπιγκ, οι επαγγελματίες του τουρισμού ακόμη δεν έχουν εγκαταλείψει την αισιοδοξία τους και διατηρούν ελπίδες για ένα καλοκαίρι που θα πλησιάζει τους τζίρους προ πανδημίας, ωστόσο, όπως διευκρίνισε, «η πραγματική και βιώσιμη ανάκαμψη δεν αναμένεται πριν από το 2023». Προσπαθώντας να προσαρμοστούν στη νέα πραγματικότητα, πολλοί επαγγελματίες του τουρισμού προσφέρουν ειδικά ή και αποκλειστικά πακέτα «για εμβολιασμένους ή αναρρώσαντες». Παράλληλα προσαρμόζουν τους όρους των πακέτων αυτών, ώστε οι καταναλωτές να μπορούν να ακυρώσουν το ταξίδι τους ή να επιλέξουν νέες ημερομηνίες ακόμη και δύο εβδομάδες πριν από την αναχώρησή τους.
Την ίδια στιγμή, αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους, όπως η Ryanair και η Wizz Air, παραγγέλνουν εκατοντάδες νέα αεροσκάφη, ελπίζοντας να εξασφαλίσουν από νωρίς κυρίαρχη θέση στην επόμενη μέρα της πανδημίας. Ελλείψει ζήτησης, όλα δείχνουν ότι θα προχωρήσουν σε επιθετικές κινήσεις, προσφέροντας ακόμη και εισιτήρια σε συμβολικές τιμές των… πέντε ευρώ. Για τον πρόεδρο της Wizz Air, Γιόζεφ Βάραντι, το σημαντικό πεδίο ανταγωνισμού είναι οι υπερατλαντικές πτήσεις, στις οποίες θα ενταχθούν τα επόμενα χρόνια μικρότερα αεροσκάφη τύπου Airbus A321XLR, που θα πετούν έως και έντεκα ώρες χωρίς ανεφοδιασμό.