Στο 90% των επιπέδων του καλοκαιριού του 2019 βρίσκονται οι κρατήσεις της TUI το εφετινό καλοκαίρι, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσαν ο διευθύνων σύμβουλος της TUI Fritz Joussen και ο διάδοχός του Sebastian Ebel, κατά την παρουσίαση των αποτελεσμάτων του τρίτου τριμήνου του οικονομικού έτους, δηλαδή του τριμήνου από τον Απρίλιο έως τον Ιούνιο του 2022. Η δυναμική των κρατήσεων, ωστόσο, ενισχύει τις προσδοκίες ότι μπορεί τελικά η χρονιά να προσεγγίσει τα επίπεδα του 2019.

 

Στο εν λόγω τρίμηνο, 5,1 εκατομμύρια επισκέπτες ταξίδεψαν με TUI. Για όλο το καλοκαίρι η TUI έχει ήδη 11,5 εκατομμύρια κρατήσεις. Για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο, οι κρατήσεις είναι στα επίπεδα του 93% έναντι του 2019, Για την TUI Deutschland, οι κρατήσεις έχουν αυξηθεί κατά περίπου 20% από την τελευταία ενημέρωση τον Μάιο, σε σύγκριση με το επίπεδο κρατήσεων που υπήρχαν την αντίστοιχη εποχή για το καλοκαίρι του 2019.

 

Υψηλότερες οι μέσες τιμές το 2022

Οι δύο βασικές τάσεις, που παρατηρούνται φέτος στα ταξίδια, παραμένουν άθικτες: οι παραθεριστές συνεχίζουν να κάνουν περισσότερες κρατήσεις σε σύντομο χρονικό διάστημα και ταυτόχρονα να ξοδεύουν περισσότερα χρήματα στο ταξίδι τους.

Οι μέσες τιμές είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο για το καλοκαίρι του 2022, στο +18%: οι παραθεριστές κάνουν κράτηση για πακέτα με  υπηρεσίες υψηλότερης αξίας, όπως δωμάτια υψηλότερων κατηγοριών και μεγαλύτερη διάρκεια διαμονής.

Βιώνουμε ένα δυνατό ταξιδιωτικό καλοκαίρι. Η TUI επανέρχεται σε καλό δρόμο και οικονομικά και λειτουργικά, τόνισε ο Fritz Joussen, εκφράζοντας την αισιοδοξία ότι θα παραδώσει τα ηνία του ομίλου στον Sebastian Ebel στις 30 Σεπτεμβρίου με την TUI να βρίσκεται σε φάση πλήρους ανάκαμψης.

Σύμφωνα με την TUI, οι ταμειακές ροές αυξήθηκαν στα 1,2 δισ. ευρώ, ενώ το καθαρό χρέος μειώθηκε στα 3,3 δισ. ευρώ.

Ο Sebastian Ebel, δήλωσε ότι το αποτέλεσμα αποδεικνύει «την ευρωστία του ολοκληρωμένου επιχειρηματικού μας μοντέλου και τη δύναμη της επωνυμίας TUI». «Τα πάντα γίνονται για να προσφέρουμε στους επισκέπτες μας τα υψηλά πρότυπα ποιότητας και εξυπηρέτησης TUI, ακόμη και σε ένα δύσκολο περιβάλλον», τονίζει, προσθέτοντας: «Η TUI ήταν σε ισχυρή θέση και κερδοφόρα πριν από τον κορωνοϊό και θα είναι και πάλι μετά την κρίση του τον αιώνα».

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις, όλοι οι τομείς δραστηριοτήτων (Ξενοδοχεία, Κρουαζιέρες, Περιηγήσεις και Δραστηριότητες με την ψηφιακή θυγατρική TUI Musement) επιστρέφουν σε τροχιά επιπέδων προ πανδημίας.

Ο Fritz Joussen ευχαρίστησε τους πελάτες για την εμπιστοσύνη τους στην TUI σε αυτές τις δύσκολες στιγμές και τους υπαλλήλους για την αφοσίωσή τους. Μετά από δύο χρόνια διαχείρισης της κρίσης, μπορούν τώρα να επικεντρωθούν ξανά στην ανάπτυξη, είπε χαρακτηριστικά.

Ως προς τη διαδοχή του τόνισε ότι ο Sebastian Ebel γνωρίζει πολύ καλά την εταιρεία και την τουριστική βιομηχανία. Μαζί του, η TUI είναι στα καλύτερα χέρια όσον αφορά τη νέα ανάπτυξη και την αντιμετώπιση των συνεπειών του κορωνοϊού, δήλωσε ο Fritz Joussen.

Στο τρίμηνο Απριλίου-Ιουνίου 2022 ο όμιλος της TUI παρουσιάζει σχεδόν ισοσκελισμένο αποτέλεσμα Ο βασικός τομέας Holiday Experiences με τα Ξενοδοχεία, τις Κρουαζιέρες και τις Εκδρομές & Δραστηριότητες, καθώς και η επιχειρηματική ανάπτυξη του ομίλου στη Γερμανία, την Αυστρία, την Ελβετία και την Πολωνία επέστρεψαν στα λειτουργικά κέρδη κατά την υπό εξέταση περίοδο.

Το τμήμα Markets & Airlines, επίσης, που περιλαμβάνει τουριστικούς πράκτορες στις περιοχές της Βόρειας Ευρώπης (Ηνωμένο Βασίλειο, Ιρλανδία, Σουηδία, Νορβηγία, Φινλανδία, Δανία), Κεντρική (Γερμανία, Αυστρία, Ελβετία, Πολωνία) και Δυτική (Ολλανδία, Βέλγιο και Γαλλία), κατέγραψε ισχυρή επιχειρηματική απόδοση σε όλες τις αγορές

Το καλοκαίρι για την TUI θα είναι ισχυρό, με χωρητικότητα σχεδόν σε επίπεδα προ κρίσης το 2019. Αναμένουμε ένα σημαντικά θετικό υποκείμενο EBIT για ολόκληρο το έτος, τόνισε ο CEO της TUI.

www.tornosnews.gr/epixeiriseis/tour-operators/58212-tui-ischyro-to-trimhno-aprilioy-ioynioy-o-omilos-anamenei-to-2022-na-kleisei-konta-sta-epipeda-toy-2019.html
Προηγούμενο άρθροΕκδηλώσεις για την Αυγουστιάτικη Πανσέληνο απο το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού στις 12 Αυγούστου
Επόμενο άρθρο“ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΤΟΠΙΟ” : Ολοκλήρωση Συμποσίου και Παράταση Έκθεσης